Gratis verzending vanaf € 50
De Carried by the Crowd dag 2022
Een samenvatting van een zeer geslaagde eigenaarsdag

Om te beginnen willen we jullie (en jullie meegenomen gasten) natuurlijk heel erg bedanken voor jullie komst en gezelligheid. We hebben een heerlijke dag gehad.

Daarnaast natuurlijk een applaus voor onze biervrienden Has en Arvid voor het organiseren van de overheerlijke workshops Bier & Spirits en Oliebollen & Bier. 

Op naar een prachtige editie in 2023 waar natuurlijk meer dan 1000 eigenaren aanwezig zullen zijn.


HOP, NAAR MEER DAN 1000 EIGENAREN!

Het grootste nieuws van de dag was natuurlijk onze nieuwe Carried by the Crowd campagne.

Onze droom is een brouwerij waar we prachtige bieren kunnen ontwikkelen op basis van de mening van onze fans en vrienden. We zouden het waanzinnig vinden als we straks met meer dan 1000 eigenaren zijn. 

We hebben een campagne-pagina ontwikkeld met alle mogelijke investeringen. Je kan al eigenaar worden vanaf €110. Als huidige eigenaar kan je ons nu ook steunen met de aanschaf van extra certificaten van aandeel in onze online shop.

 
 


TERUGBLIK

Even bij stil staan

We hebben in 2022 veel dierbaren verloren waar we graag even bij stil willen staan. Jopie, Hans en Edo waren van grote waarde voor onze organisatie. We zullen ze enorm gaan missen.

Jopie ; Moeder van Kick en grote hulp bij onze boekhouding
Hans; Onze eerste vrijwilliger. Hij hielp ons o.a. met bezorgen en rondleidingen.
Edo; Oud eigenaar van Stoom. 


Oersoep Biertuin

Voordat we eind dit jaar tijdelijk het Honigcomplex zullen verlaten en op een gloednieuwe locatie op het NYMA terrein gaan starten, wilden wij op onze huidige locatie een prachtige en sfeervolle plek creëren. Wij vonden dat dit de vorm moest krijgen van een Oersoep Biertuin; Een plek waar mensen samenkomen voor bier, eten en gezelligheid.

Door alle verbouwingen op het Honig-terrein was het helaas niet rendabel genoeg om de Biertuin open te houden en is deze sinds 17 september gesloten.

Om toch nog een goede indruk te krijgen van hoe gezellig het hier was, kan je hieronder een aftermovie bekijken van één van de vele evenementen die we hier hebben georganiseerd.

 
 


Collabtour door Nederland
In de afgelopen jaren hebben wij behoorlijk wat brouwerijen uit binnen- en buitenland op het Honigcomplex mogen ontvangen. Hieruit zijn veel bijzondere bieren ontstaan.

Omdat wij sinds begin dit jaar niet meer op het Honigcomplex konden brouwen, zijn wij een brouw-tour gestart door Nederland.

Deze tour ging langs onze vrienden in de brouwwereld. We hebben elkaar uitgedaagd en onze kennis gecombineerd tot overheerlijke, knallende specials.

Kaapse brouwers | Kaapse Kick, een Florida Weisse.
Brouwerij de Hemel | Paradiso, een Hoppy Tripel.
Kompaan | Soul Surfer, een West Coast IPA.
Walhalla | Inti, een Double Dryhopped White IPA
Poesiat & Kater | F#cktoberfest, een Lemongrass Kölsch
Mannenpap | Country Boy, een Farmhouse NEIPA
Rock City | een Double Dryhopped Weizenbock  

In januari is onze volgende samenwerking met de Gooische Bierbrouwerij verkrijgbaar.  We kunnen alvast verklappen dat dit de champagne onder de bieren gaat worden. Zodra het bier te koop is ontvangen jullie als eerste bericht!


VOORUITBLIK

Brouwlab op het NYMA-terrein

Zoals ook al in onze nieuwe Carried by the Crowd-campagne te zien is, zullen wij met de binnenkomende investeringen een prachtig brouwlab gaan openen op het NYMA terrein.

In een oude hoogspanningsruimte met uitzicht op de Waal willen we een brouwlab maken waar we kunnen experimenteren met nieuwe stijlen en smaken. Er komt een state-of-the-art brouwinstallatie en we kunnen uit onze vergistingstanks tappen. Verser kan je ons bier niet krijgen! De bieren die hier ontwikkeld worden zullen ook alleen in dit brouwlab verkrijgbaar zijn.


Wij willen samen met onze eigenaren proeven en beslissen welke bieren zo goed zijn dat ze op grotere schaal moeten worden uitgebracht. Oersoep-bieren groeien hier van heel klein naar groot. De bieren die publieksfavoriet zijn kunnen we vervolgens in 2024/2025 groter brouwen in de nieuwe brewpub op het Honigcomplex en verspreiden naar horeca en slijterijen. 


De core-range & huisstijl van Oersoep

We gaan begin volgend jaar ons vaste assortiment flink onder handen nemen. Daarbij willen we ook de laatste stap zetten in een betere en herkenbare standaard voor ons biermerk.

Op 22 oktober hebben we al een event gehad met een groep mede-eigenaren om de core-range eens kritisch te proeven en te beoordelen.

Dit hebben we ook gedaan tijdens één van de workshops op de Carried by the Crowd-dag. We hebben behoorlijk wat ongezouten meningen mogen ontvangen waar we erg blij mee zijn. Hieruit kunnen we al een aantal conclusies trekken.

We willen tijdens een event op zaterdag 28 januari de laatste stap gaan zetten in dit proces. Daarna zullen we jullie allemaal het eindresultaat presenteren.

Wil jij 28 januari aanwezig zijn bij dit event? Meld je dan aan via deze link.

 


FOTO'S OM EVEN NA TE GENIETEN!

Maren van der Burght, ons oud-stagiaire en professioneel fotograaf, heeft een aantal prachtige foto's gemaakt tijdens deze bijzondere dag. Ben jij hier ook zo benieuwd naar? Ga dan naar ons online fotoalbum

Aanmelden om een reactie achter te laten